FUTURE CHANGEMAKERS Empowered by

Het Zweedse automerk Volvo biedt vrijheid in mobiliteit, maar dan wel op een veilige, duurzame en persoonlijke manier. Bij Volvo staat de mens sinds 1927 centraal. Alles wat het merk ontwikkelt en maakt begint bij de mens.

Volvo wil een cultuur creëren die gelijkwaardig ouderschap ondersteunt. Wanneer ouders worden ondersteund om werk en gezin in balans te brengen, helpt dat de genderkloof te dichten en kan iedereen zich richten op zijn of haar carrière. Volvo is altijd een familie- en mensgericht bedrijf geweest. Met dit ouderschapsverlofbeleid – Volvo biedt alle medewerkers met ten minste één jaar vast dienstverband standaard 24 weken verlof tegen 80% van hun salaris – laat Volvo zijn waarden zien en beleven, wat het merk versterkt en waarmee Volvo een nieuwe wereldwijde norm voor mensen stelt.

Daarom empowered Volvo het initiatief Work It Mama.

Freedom to move. In a safe, sustainable en personal way

Dankzij de nieuwe manieren om een auto te bezitten, maken we het leven eenvoudiger. We realiseren ons echter ook dat alleen elektrificatie van onze auto’s niet genoeg is om onze wereld te beschermen. Daarom zetten we duurzaamheid voorop en zijn we altijd op zoek naar wat nog beter kan, in onze bedrijfsvoering, onze auto’s en in de samenleving. Onze auto’s maken wij voor mensen die om andere geven. Daarom moeten onze auto’s net zo veilig zijn voor jou en je passagiers, als voor de wereld om je heen.

Alles begint met mensen: daarom biedt Volvo Cars Family Bond aan

Alles begint bij mensen. Daarom geven we in al onze fabrieken en kantoren nieuwe moeders en vaders, inclusief personen van hetzelfde geslacht, draagmoeders en adoptieouders, 24 weken betaald ouderschapsverlof; zodat ze tijd hebben voor wat het belangrijkste is.

Uit onderzoek blijkt dat betaald ouderschapsverlof een blijvend positief effect heeft op de gezondheid van kinderen. We zijn van mening dat wanneer iedereen ouderschapsverlof opneemt, de genderkloof kleiner wordt. Zo kunnen alle ouders, en vooral vrouwen, carrière maken. Wij geloven dat een divers en inclusief personeelsbestand tot de beste innovaties zal komen, de prestaties zal verbeteren en ons bedrijf zal versterken. Betaald ouderschap helpt ons om dit te bereiken.

Veilig bij elke stap

Volvo Cars loopt al vele jaren voorop als het om veiligheid gaat. Dat zal ook nooit veranderen. Onze visie is dat niemand nog ernstig gewond raakt of een fataal ongeluk krijgt in een nieuwe Volvo. Als je toch een ongeluk krijgt, maakt onze technologie een wereld van verschil.

We maken auto’s even veilig voor iedereen

Vrouwen lopen een grotere kans om gewond te raken bij een auto-ongeluk. Mede doordat mannelijke crashtestdummy’s de standaard zijn. Het Accident Research Team van Volvo verzamelt al sinds de jaren ’70 gegevens uit de praktijk en houdt daarbij rekening met zowel mannen als vrouwen. Met het E.V.A. Initiative delen we sinds 2019 de resultaten van meer dan veertig jaar onderzoek met de buitenwereld.

Een auto-ongeval kan iedereen overkomen. Onze veiligheidsgordels hebben tot nu toe meer dan een miljoen levens gered. Ze beschermen iedereen, ongeacht hun lengte, geslacht of lichaamsvorm. Toch is één groep kwetsbaarder dan de rest: zwangere vrouwen.

Omdat we meer te weten wilden komen hoe dit uitpakt voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind, hebben we de eerste zwangere crashtestdummy ontwikkeld. Met dit computermodel bestuderen we onder meer hoe de passagier exact beweegt en welk effect de veiligheidsgordel en de airbag hebben op de vrouw en de baby.

Hoe lang gebruikt Volvo al vrouwelijke crashtestdummy’s?

In 1995 voerden we de eerste tests uit met vrouwelijke crashtestdummy’s. We begonnen met het enige beschikbare model: een kleine vrouwelijke pop voor frontale botsingen, de HIII 5th Percentile. In 2001 begonnen we ook te testen met kleine poppen voor aanrijdingen van opzij (SID2’S) en in de vroegen jaren 2000 ontwikkelden we de allereerste middelgrote vrouwelijke crashtestdummy ter wereld: een virtueel model van een zwangere vrouw. Tien jaar later kreeg de dummy-familie uitbreiding met een middelgrote vrouwelijke crashtestdummy voor whiplashtests bij aanrijdingen van achteren: EvaRID. We waren de enige autofabrikant die betrokken was bij de ontwikkeling van deze testpop.

Als geen ander begrijpen we dat het gezinsleven een avontuurlijke reis is. Dankzij meer dan vijftig jaar onderzoek weten we veel over hoe we kinderen en ouders veilig kunnen houden op de weg. Dat doen we o.a. middels zitverhogers en kinderzitjes. Al sinds de jaren 1960 streven we er voortdurend naar kinderen veilig te houden wanneer ze in onze auto’s meerijden. 

Wist je dat…

Volvo Cars de uitvinder is van Volvo-ingeneur Nils Bohlin in 1959? De eerste driepuntsgordel werd geïntroduceerd in de productserie PV544. Sindsdien heeft de autogordel naar schatting meer dan een miljoen levens gered.

Volvo Cars de uitvinder is van het achterwaarts gerichte kinderzitje? Astronauten liggen op hun rug tijdens lanceren; zo worden de krachten op hun lichaam in balans gebracht. Dit was ook de gedachte achter ons achterwaarts gerichte kinderzitje.

Volvo Cars de uitvinder is van de eerste zittingverhoger? Hiermee kunnen kinderen vanaf 4 jaar voorwaarts meerijden.

HURRY UP! Koop hier nu je ticket!