speaker-photo

Danja Lekkerkerk

Female Leadership Coach & Podcasthost 'Floreer'

Danja (1975) studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft een mooie carrière doorlopen bij grote corporate bedrijven (Beiersdorf / Nivea, L'Oréal, D-reizen en BNP Paribas) waar zij diverse marketing & e-commerce rollen vervulde. De laatste jaren zat ze in de directie en werd tot twee keer toe de eerste vrouwelijke directeur.

Danja woont samen met haar gezin in Amersfoort en is trotse moeder van Josephine (16) en Valerie (14). Ze weet als geen ander hoe het is om alle ballen hoog te houden. Toen de kinderen jong waren, verbleef haar partner als militair voor langere periodes in het buitenland, terwijl ze fulltime werkte. 

In de mannelijke directies waar zij in zat, heeft zij daardoor de nieuwe standaard moeten zetten. Om andere ambitieuze moeders te inspireren is zij de podcast ‘Floreer als moeder en carrièrevrouw’ begonnen. Dit werd zo’n succes dat zij haar baan heeft opgezegd en haar eigen bedrijf is begonnen. 

Met haar programma’s CareerMom en EmpowHER helpt zij nu met heel veel plezier ambitieuze werkende moeders om hun carrièredoelen op een vrouwelijke manier te bereiken, zonder zichzelf en haar gezin tekort te doen.

11:30 uur

24 mei 2024 Programma

Panelgesprek

Onder leiding van Charissa Promes, duiken we in op de complexe dynamiek van werk, moederschap en leiderschap. Tijdens dit inspirerende gesprek zullen we de uitdagingen onder de loep nemen waarmee werkende moeders dagelijks worden geconfronteerd en zoeken we naar (praktische) oplossingen die ons verder kunnen helpen te floreren in werk en ouderschap.

Welke obstakels staan er in de weg van een gebalanceerd leven tussen werk en gezin? Hoe kunnen we deze uitdagingen overwinnen en een gezonde werk-privébalans bereiken? Hoe versterkt het ouderschap onze leiderschapskwaliteiten en hoe maken we hier goed gebruik van? Ook bespreken we de invloed van genderstereotypen op werk-familie schuldgevoelens die vaak optreden bij werkende ouders en hebben we het over de keuzes die we als ouders maken onder invloed van deze stereotypen.