speaker-photo

Dr. Lianne Aarntzen

Onderzoeker

Lianne Aarntzen werkt als postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling Sociale, Gezondheids- en Organisatiepsychologie. In haar onderzoek probeert zij inzicht te geven in hoe de ervaringen en keuzes van mannen en vrouwen worden gevormd door sociale, educatieve en organisatorische contexten.

Momenteel is Lianne betrokken bij drie 'living labs' om te onderzoeken hoe de economische veerkrachtigheid van Nederlandse vrouwen kan worden verbeterd. In ander onderzoek kijkt Lianne hoe (niet-prototypische) nieuwkomers zich thuis kunnen voelen in een nieuwe organisatie. Verder heeft Lianne verschillende studies uitgevoerd naar de invloed van genderstereotypen op werk-familie schuldgevoelens en de keuzes die ouders maken.

11:30 uur

24 mei 2024 Programma

Panelgesprek

Onder leiding van Charissa Promes, duiken we in op de complexe dynamiek van werk, moederschap en leiderschap. Tijdens dit inspirerende gesprek zullen we de uitdagingen onder de loep nemen waarmee werkende moeders dagelijks worden geconfronteerd en zoeken we naar (praktische) oplossingen die ons verder kunnen helpen te floreren in werk en ouderschap.

Welke obstakels staan er in de weg van een gebalanceerd leven tussen werk en gezin? Hoe kunnen we deze uitdagingen overwinnen en een gezonde werk-privébalans bereiken? Hoe versterkt het ouderschap onze leiderschapskwaliteiten en hoe maken we hier goed gebruik van? Ook bespreken we de invloed van genderstereotypen op werk-familie schuldgevoelens die vaak optreden bij werkende ouders en hebben we het over de keuzes die we als ouders maken onder invloed van deze stereotypen.