speaker-photo

Eline Leijten

Techondernemer, voorzitter Het Buikencollectief, Initiatiefnemer petitie 21e-eeuws verlof

Eline Leijten (1987) is met recht een duizendpoot te noemen: techondernemer, voormalig Nederlands kampioen pitchen, en nu als docent en onderzoeker Internetrecht verbonden aan het Amsterdam Law and Technology Institute (ALTI) aan de VU in Amsterdam.

Eline is politiek betrokken en maatschappelijk heel actief als bestuurslid van meerdere stichtingen. Zij neemt geregeld deel aan het publieke debat en is voorvechter van vrouwenrechten en gendergelijkheid in Nederland. Ze is voorzitter van stichting Het Buikencollectief, waarmee Eline het initiatief nam tot de succesvolle Petitie 21e-Eeuws Verlof: een pleidooi voor langer betaald, gendergelijk verlof na de geboorte van een kind - zoals in Finland.

Eline woont in Heemstede met haar man en hun drie kinderen.

09:45 uur

24 mei 2024 Programma

Keynote

Tijdens haar talk op het Be Great at Both event spreekt Eline over het belang van gendergelijkheid en via welke concrete initiatieven ze zich hier zelf voor inzet. Eline deelt hoe jij hier zelf een steen aan bij kan dragen. Met Eline heb je de perfecte kick off van het Be Great at Both Event!

Ze presenteert de zaal op een luchtige manier de feiten. Hoe is het gesteld met de positie van de vrouw in Nederland? Spoiler alert: karig. Eline is niet voor niets voorzitter van stichting Het Buikencollectief, waarmee ze het initiatief nam tot de succesvolle Petitie 21e-Eeuws Verlof: een pleidooi voor langer betaald, gendergelijk verlof na de geboorte van een kind - zoals in Finland. Na Eline haar talk veeg je ieder argument onder tafel, en sta jij sterker in je eigen gesprekken rondom gelijkwaardigheid.